Nyheter

Benbitar hittades vid husrenovering

Brott (TT) • Publicerad 4 mars 2019 • Uppdaterad 6 mars 2019
Ben hittades när man bröt upp golvet i ett gammalt husi Höör. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild.
Ben hittades när man bröt upp golvet i ett gammalt husi Höör. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Polisen har inlett en förundersökning om mord efter att bendelar har hittats i samband med en husrenovering i Höör, skriver Sydsvenskan.

Benfyndet gjordes i lördags när man bröt upp ett golv.

– Vad jag förstår är huset så gammalt att det inte är någon som rört något i det på lång, lång tid. Brottstiden är satt från den 1 januari 1928 och det är förmodligen för att man hittar tidningar i närheten som är från den tiden, säger Lars Neumann från polisen till tidningen.

Benbitarna ska nu analyseras.

– Man får ju ta i med det värsta, man får starta med mord och se om det är något djur eller vad det är för något. Men det går alltså inte att utesluta att benbitarna skulle kunna vara från en människa och därför ska man titta på det, säger Lars Neumann.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.