Annons
Nyheter

Bättre än väntat av Foxconn

Ekonomi • Publicerad 12 augusti 2020
Foxconn, stor underleverantör till Iphonetillverkaren Apple, går bättre än väntat. Arkivbild.
Foxconn, stor underleverantör till Iphonetillverkaren Apple, går bättre än väntat. Arkivbild.Foto: Kin Cheung AP/TT

Apples stora underleverantör, Taiwanbaserade Foxconn, redovisar ett oväntat starkt resultat för kvartalet som avslutades i juni. Nettovinsten lyfte med 34 procent jämfört med motsvarande kvartal i fjol, upp till 22,9 miljarder taiwanesiska dollar (motsvarande nästan sju miljarder kronor).

Analytiker hade i snitt räknat med en kvartalsvinst på cirka 18 miljarder taiwanesiska dollar, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Refinitiv.

Annons

Bolaget, som formellt heter Hon Hai Precision Industry Co Ltd, varnade i maj för en svag efterfrågan på mobiltelefoner till följd av covid-19-pandemin, men att det samtidigt fanns förutsättningar för tillväxt inom andra sektorer, som hemelektronik.

Enligt analyshuset IDC föll försäljningen av smarta mobiltelefoner med 16 procent under årets andra kvartal jämfört med ett år tidigare.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons