Annons
Nyheter

Sökandet efter försvunnen person avbryts

Olycka • Publicerad 30 mars 2021
Larmet kom in vid lunchtid på tisdagen och en större sökinsats i området, med helikopter och båtar från både Sjöräddningen och Kustbevakningen, pågick under dagen. Arkivbild.
Larmet kom in vid lunchtid på tisdagen och en större sökinsats i området, med helikopter och båtar från både Sjöräddningen och Kustbevakningen, pågick under dagen. Arkivbild.Foto: Hasse Holmberg/TT

Sjöräddningssällskapet och Kustbevakningen sökte under tisdagen efter en försvunnen person i höjd med Kosteröarna i norra Bohuslän.

– Strax efter klockan femton återfanns båten som personen varit ute med. Men vi fortsätter sökningen i hopp om att hitta personen, sade Carl-Johan Linde, presschef på Sjöfartsverket, till TT på eftermiddagen.

Annons

Larmet kom in vid lunchtid och därefter pågick en större sökinsats i området med helikopter och båtar från både Sjöräddningen och Kustbevakningen.

Polisens hundpatruller har också sökt av ön där båten återfanns.

Vid 18-tiden avbröts dock sökinsatsen.

– Vi bedömer att det inte finns hopp om att hitta personen om personen finns i vattnet, säger Johan Ahlin, sjöräddningsledare vid Sjö- och flygräddningscentralen i Göteborg.

Ärendet har nu lämnats över till polisen.

Senast personen syntes till var under måndagskvällen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons