Annons
Nyheter

Barnskötare smugglade knark med sonen i bilen

Brott • Publicerad 9 mars 2022
En kvinna som smugglade knark med sonen i bilen döms till fängelse. Arkivbild.
En kvinna som smugglade knark med sonen i bilen döms till fängelse. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

En kvinna som arbetade på en förskola i Malmö stoppades i en tullkontroll vid Öresundsbron i maj i fjol. Hon tryckte gasen i botten men kunde stoppas av gränspolisen efter någon kilometer. Med sig i bilen hade hon närmare tio kilo hasch – och sin tvåårige son. Nu döms hon till två och ett halvt års fängelse för grov narkotikasmuggling och narkotikabrott, skriver Sydsvenskan.

Polisen hittade mer hasch och utrustning som plastpåsar och våg i kvinnans lägenhet. Själv har hon hävdat att hon haft ekonomiska problem som hon försökt lösa med smugglingen. Enligt kvinnan är det uppdragsgivaren som sagt åt henne att ha med barnet i bilen.

Malmö tingsrätt väger i domen in risken att kvinnan förlorar sitt jobb som barnskötare. Malmö stad ska nu göra en samlad bedömning om de ska avsluta hennes anställning eller inte.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons