Annons
Nyheter

Barnflicka torterad i Gaddafifamilj

När rebeller med reportrar i följe gick igenom lyxbostäder tillhörande Muammar Gaddafis söner upptäckte de både lämnade skatter och tjänare med fruktansvärda skador.
Nyheter • Publicerad 29 augusti 2011

CNN:s reporter bevittnade hur en rebellgrupp delade upp dyra flaskor vin och champagne i Hannibal Gaddafis strandhus. Där fanns även en etiopisk kvinna som sade att hennes namn var Shweyga Mullah och att hon varit barnflicka åt Hannibals barn. Hela huvudet och delar av kroppen täcktes av röda varande sår, detta sedan Hannibals fru Aline bundit henne och hällt kokande vatten över huvudet då ett av barnen inte slutat gråta och Mullah vägrat slå det.

– Det kom maskar ur såren i huvudet, eftersom hon dolde mig och ingen såg till mig, säger Mullah.

Annons

En vakt tog henne till sjukhus, men hon blev återbördad och vakten strängeligen åthutad.

– Sedan lät hon mig inte sova på tre dagar. Jag stod ute i kylan utan mat. Hon hotade de andra i personalen: "Om någon ger henne mat så gör jag detsamma med er", berättar hon för CNN.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons