Annons
Nyheter

Bara en handfull döda identifierade på Maui

Endast några enstaka av dödsoffren i bränderna på Maui har kunnat identifieras. Sök- och räddningsarbetet är mycket svårt och mödosamt.
President Biden reser till Hawaii på måndag för att träffa överlevande.
USA • Publicerad 16 augusti 2023
Endast badkaret står kvar i resterna av ett eldhärjat hem i Kula på Hawaii-ön Maui.
Endast badkaret står kvar i resterna av ett eldhärjat hem i Kula på Hawaii-ön Maui.Foto: Rick Bowmer/AP/TT

Antalet döda fortsätter att stiga. På onsdagsmorgonen svensk tid räknade regionala myndigheter på ön i Hawaii-arkipelagen till 106 påträffade döda.

Men bara ungefär en tredjedel av det eldhärjade området i och runt staden Lahaina har kunnat genomsökas. Och det finns inte mycket kvar av de lik som hittas i askan.

Annons

Hittills har fem döda identifierats. Och bara två av dem har namngetts, pensionärerna Robert Dyckman, 74 år, och Buddy Jantoc, 79 år.

– Detta blir ett mycket, mycket svårt uppdrag, säger myndighetstalesmannen Jonathan Greene om det fortsatta arbetet.

President Joe Biden och hans fru Jill reser till Hawaii på måndag för att träffa överlevande, personer ur räddningstjänsten samt myndighetsrepresentanter, enligt Vita huset.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons