Annons
Nyheter

Bad offren om hjälp innan attacken

Anhöriga till den man som sköts ihjäl av polisen, sedan han dödat en äldre kvinna och skadat två män i centrala Varberg i söndags, förhördes under tisdagen.
Nyheter • Publicerad 9 juli 2013
Foto: Henrik Danielsson/Scanpix

– De är givetvis förtvivlade, mer vill jag inte säga. Alla är ju offer här, säger kriminalkommissarie Lars Hamrén till TT.

Männen som knivskars har nu lämnat sjukhuset, enligt flera medier.

Annons

Bilden av en psykiskt förvirrad man har förstärkts. Innan han knivskar sina offer ska han ha bett dem om hjälp, utan att invänta något svar. Under hela dramat gick den 24-årige mannen i strumplästen.

– Han har lämnat skorna någonstans, var vet vi inte. Det visar väl mer att han inte var vid sina sinnens fulla bruk, säger Lars Hamrén.

En rättsmedicinsk undersökning av mannens kropp genomförs senare i veckan. Om ett par veckor går det att fastslå om han var påverkad av droger vid händelsen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons