Annons
Nyheter

Augusti inleds med nedgång på USA-börsen

Börs • Publicerad 1 augusti 2023
Företagens resultatrapporter får USA-börsen att svänga neråt. Arkivbild.
Företagens resultatrapporter får USA-börsen att svänga neråt. Arkivbild.Foto: Richard Drew/AP

Efter en längre tids stadiga uppgångar vände USA-börsen nedåt på tisdagen. Breda S&P 500-index gick ned 0,3 procent och tekniktunga Nasdaqs kompositindex backade med 0,4 procent. Dow Jones industriindex steg dock 0,2 procent.

En förklaring till nedgången tros vara att investerarna nu är fullt upptagna med att navigera och utvärdera ekonomiska data i den flod av resultatrapporter som sköljer över marknaden.

Annons

Bland tisdagens förlorare på Wall Street återfanns läkemedelsjätten Merck som backade även om den rapporterade förlusten var mindre än väntat och intäkterna faktiskt överträffade prognoserna.

Även konkurrenten Pfizer sjönk efter att ha presenterat ett resultat starkt påverkat av en sjunkande försäljning av covid-mediciner. Transporttjänstbolaget Uber backade mer än 5 procent, medan anläggningsmaskintillverkaren Caterpillar, tack vare ett starkt resultat, stod för dagens raket med en ökning av aktievärdet på 8 procent.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons