Annons
Nyheter

Åtskilda tvillingar har vaknat upp

Båda tvillingflickorna från Bangladesh, vars sammanväxta huvuden och hjärnor tidigare i veckan skiljdes åt, vaknade upp på torsdagen.
Nyheter • Publicerad 19 november 2009
Krishna till vänster och Trishna till höger. Båda har nu vaknat efter den maratonlånga och komplicerade operationen där de skildes åt.
Krishna till vänster och Trishna till höger. Båda har nu vaknat efter den maratonlånga och komplicerade operationen där de skildes åt.Foto: Scanpix

En av flickorna vaknade upp före sin syster två dagar efter maratonoperationen i Australien.

Trishna vaknade upp efter att ha varit nedsövd. Hon träffade sin beskyddare Moria Kelly, som räddade tvillingflickorna från ett barnhem i Bangladesh för två år sedan.

Annons

– Trishna är vaken och ser fantastisk ut. Hon har krupit upp i Morias famn och har varit där i åtminstone ett par timmar, sade neurokirurgen Wirginia Maixner till tv-kanalen ABC.

Flickorna var fästa vid varandras huvuden när neurokirurgerna i tisdags lyckades separera dem under en operation som tog 32 timmar. Plastikkirurger förslöt därefter deras huvudskålar för att förhindra infektioner.

– Långsiktigt, efter att ha sett de digitala bilderna, tror jag att de kommer att må bra. Det ser verkligen bra ut, sade Wirginia Maixner.

Även chefskirurgen Leo Donnan var upphetsad efter att ha sett de digitala bilderna av de tvååriga flickornas hjärnor.

– Bilderna såg fantastiska ut. Jag tror vi har lotsat dem i säkerhet, sade Donnan.

– Jag tror att flickorna kommer att klara det här bra.

Tvillingflickan Krishna, som vaknade upp något senare än sin syster, kommer att behöva längre tid för att återhämta sig efter operationen.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons