Annons
Nyheter

Åtalade för mordförberedelse frias av hovrätt

Brott • Publicerad 4 oktober 2022
Hovrätten över Skåne och Blekinge friar tre män som varit åtalade för förberedelse till mord. Däremot fälls de för grovt vapenbrott. Arkivbild.
Hovrätten över Skåne och Blekinge friar tre män som varit åtalade för förberedelse till mord. Däremot fälls de för grovt vapenbrott. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Hovrätten friar tre män som tidigare dömts för att ha förberett ett mord i Malmö. Även den man som av tingsrätten dömts för att ha gett dem morduppdraget frias av hovrätten, rapporterar Sydsvenskan.

Männen stoppades av polis under en färd i hög hastighet i en stulen Mercedes i juli förra året. En av männen bar skyddsväst och i bilen fanns flera balaklavor och två dunkar bensin. Under efterföljandet hade männen också kastat ut två skarpladdade pistoler genom fönstret.

Annons

Hovrätten anser att det finns omständigheter som talar för att de tre männen var på väg att utföra någon form av dåd med inslag av hot eller våld, men inte för att någon skulle dödas. Männen fälls däremot för grovt vapenbrott.

I tingsrätten dömdes de till fängelse i fem år och fyra månader, men nu blir domen i stället fängelse i två år och tio månader. Mannen som av tingsrätten dömdes för stämpling till mord frias helt.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons