Annons
Nyheter

Apple senarelägger skanning av användarbilder

Ekonomi • Publicerad 3 september 2021
Apples vd Tim Cook. Arkivbild.
Apples vd Tim Cook. Arkivbild.Foto: Evan Vucci/AP/TT

Amerikanska teknikföretaget Apple senarelägger lanseringen av nya barnsäkerhetsfunktioner sedan de kritiserats för att vara integritetskränkande.

Apple berättade nyligen att användares bilder på mobiltelefoner och datorer ska börja läsas av automatiskt för att upptäcka övergreppsbilder på barn. Kritiker har påpekat att funktionen skulle kunna missbrukas av odemokratiska stater, och att det vore omöjligt för utomstående aktörer att kontrollera att Apple begränsar den automatiska avläsningen till en viss del av materialet på användares enheter.

Annons

Företaget skriver i ett uttalande att det har beslutat sig för att ta mer tid på sig under kommande månader för att genomföra förbättringar av funktionerna, efter återkoppling från bland annat konsumenter och rättighetsgrupper.

De nya funktionerna var ursprungligen tänkta att införas i slutet av året på företagets mobiltelefoner, läsplattor och datorer, genom mjukvaruuppdateringar.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons