Annons
Nyheter

Anställda på färja smugglade knark – döms

39 kilo amfetamin och 13 kilo hasch smugglades in i Göteborgs hamn av anställda på en färja.
Nu döms tio personer för inblandning i knarkhärvan, rapporterar lokala medier.
Brott • Publicerad 4 juli 2023
Tio personer döms för inblandning i ett stort narkotikamål. Arkivbild.
Tio personer döms för inblandning i ett stort narkotikamål. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Smugglingen kunde ske genom att flera av de nu dömda personerna reste till länder i Västeuropa där de skaffade narkotikan, vilken sedan kördes till Tyskland. Där tog två män som var anställda på ett rederi som trafikerar sträckan mellan Kiel och Göteborg över.

– Det blir oerhört svårupptäckt för tullen när man använder anställda på färjan på det här sättet. De går inte igenom tullen utan tar i land det här i Göteborg när alla andra har gått hem, när färjan är tom, sade kammaråklagare Marie Andersson till TT i samband med åtalet.

Annons

Det var ett kompisgäng, fyra män från Bohuslän, som var drivande i smugglingen. De döms samtliga för synnerligen grov narkotikasmuggling till fängelse i mellan sex år och sju år och fyra månader, skriver Göteborgs-Posten.

De två anställda på färjan döms till sex och ett halvt, respektive sex års fängelse.

Ytterligare fyra personer, tre män och en kvinna, döms till kortare fängelsestraff för inblandning i härvan.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons