GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Anställd begick övergrepp på förskola

Brott • Publicerad 4 januari 2022
En tidigare anställd på en förskola döms för övergrepp mot barn. Arkivbild.
En tidigare anställd på en förskola döms för övergrepp mot barn. Arkivbild.Foto: Tomas Oneborg/TT

En man som var anställd på en förskola i Ekerö kommun, väster om Stockholm, har dömts till fängelse i 1,5 år efter att ha förgripit sig på ett barn på skolan. Brotten skedde mellan augusti och oktober i fjol då mannen genomförde sexuella handlingar mot barnet, skriver Mitt i.

Mannen togs ur tjänst när polisutredningen inleddes. Han har själv nekat till handlingarna.

Åklagaren hade yrkat på våldtäkt mot barn men Solna tingsrätt ansåg att våldtäkt inte kunde styrkas. Mannen döms i stället för grovt sexuellt övergrepp mot barnet vid tre tillfällen. Förutom fängelsestraffet ska mannen betala skadestånd på 95 000 kronor till målsäganden.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.