Annons
Nyheter

Ännu ingen lösning på Malis politiska kris

Mali • Publicerad 28 juli 2020
Tiotusentals demonstranter har sedan början av juni tagit till gatorna för att kräva Malis president Boubacar Keïtas avgång. Arkivbild.
Tiotusentals demonstranter har sedan början av juni tagit till gatorna för att kräva Malis president Boubacar Keïtas avgång. Arkivbild.Foto: Baba Ahmed

Den politiska krisen i Mali ser ännu inte ut att få en lösning. Det efter att oppositionen i landet förkastat det förslag till kompromiss som i går lades fram.

Kompromissen innebar att Malis premiärminister skulle leda en minimerad regering med målet att skapa en ny samlingsregering för att stoppa oron i landet. Förslaget till kompromissen kom sedan samarbetsorganisationen Ecowas krävt preventiva åtgärder för att förhindra en fortsatt upptrappning av våldsamheterna i Mali.

Annons

Ecowas har tidigare föreslagit liknande åtgärder, men dessa har också förkastats av oppositionen. De har i stället krävt den sittande presidenten Boubacar Keïtas omedelbara avgång.

Minst 14 människor har mist livet under de senaste månadernas våldsamheter i Mali. Flera av dödsfallen kan kopplas till polisvåld – något som gett upphov till ytterligare missnöje i landet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons