Annons
Nyheter

Annica ska överklaga F-kasseavslag

Fallet Annica Holmquist blev mycket omdebatterat under valrörelsens slutspurt.
Nyheter • Publicerad 21 september 2010

På tisdagen träffade hennes dotter Försäkringskassan. Nu har familjen bestämt sig för att begära omprövning.

– Försäkringskassan har varit här och berättat hur de har tänkt när de fattade beslutet. Mitt nästa steg är att kräva omprövning. Jag har blivit erbjuden juridisk hjälp av en känd advokat, säger dottern Emilie Holmquist till TT.

Annons

Annica Holmquist står för närvarande utan försörjning. Detta trots att hon enligt flera läkare saknar arbetsförmåga på grund av sjukdomen akromegali, som får organ och kroppsdelar att växa okontrollerat, vilket bland annat ger henne svår värk.

Överdirektören för Försäkringskassan, Stig Orustfjord, antydde i fredags att de skulle kunna presentera andra lösningar för Annica.

Men i måndags fick dottern Emilie Holmquist besked om att beslutet att neka henne sjukersättning stod fast, efter att ha granskats av försäkringsexperter. När Emilie träffade Försäkringskassan på tisdagen berättade de hur de resonerat och förklarade hur lagstiftningen såg ut.

Emilie Holmquist är besviken.

– Det kan inte få gå till så här. Mänskligt eller värdigt är det inte. Jag tänker driva det här så långt det går, säger hon.

TT

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons