Annons
Nyheter

Ann-Christin Ahlberg: "Lyft frågan om kvinnors anställningsvillkor"

Socialdemokraten och riksdagsledamoten Ann-Christin Ahlberg från Borås hinner precis anlända till Visby för att höra sin partiledare Stefan Löfven premiärtala i Almedalen i kväll.
Nyheter • Publicerad 29 juni 2014
Foto: 

- Det är viktigt att han lyfter upp kvinnornas behov av goda arbetsvillkor, säger hon.

Under Almedalsveckan kommer hon att delta i ett par seminariepaneler om visstidsanställningar, utanförskap och jämställdhet som fackföreningsrörelsen arrangerar. Även träffar med handikapporganisationer och diskutioner om tillgänglighetsfrågor är inbokade.

Annons

Men inte minst ser hon fram emot kvällens stora invigningstal som det här året tillföll S-ledaren.

Vad skulle du framförallt vilja höra av din partiledare idag?

- Det gäller att han talar så att han visar folk att han har en förståelse för hur människor har det. Och att det inte blir en god välfärd utan bra arbetsvillkor för kvinnorna, detta hänger ihop, inskärper hon. Utvecklingen går åt fel håll i Sverige. Människor som har redan har det tufft har fått det tuffare och jag tror att folk i allmänhet inte vill ha det så.

Läs mer i dagens BT eller i eBT

Jan Lindsten
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons