Annons
Nyheter

Angelica från Aplared: "Jag ser skräckslagna ansikten framför mig"

Flera boråsare befann sig på bara några meters avstånd när åkattraktionen Rainbow rasade under tisdagskvällen.
Nyheter • Publicerad 16 juli 2008
- Jag ser de skräckslagna ansiktena framför mig, säger Angelica Grändevik, Aplared.
- Jag ser de skräckslagna ansiktena framför mig, säger Angelica Grändevik, Aplared.Foto: Angelica Grändevik

– Jag och min dotter var bara 5-10 meter därifrån när den brakade i backen. Jag såg hur flera personer flög ut. Jag sprang fram, men blev stoppad. Ingen fick gå in och hjälpa till, alla blev bortmotade, säger Angelica Andersson från Aplared.

Hon förklarar att det värsta med allt var att höra skriket från föräldrarna till de barn som satt i karusellen och se hur personalen knuffade bort dem från området.

Annons

– Jag får inte ihop det, hur detta kunde hända. Jag ser de skräckslagna ansiktena framför mig fortfarande och hör skriken i mitt huvud. Min 13-åriga dotter är fortfarande chockad. Hon är rädd för att hon ska drömma mardrömmar, säger Angelica Andersson.

Ryktet om olyckan spreds fort över nöjesfältet.

Hundratals människor flockades utanför avspärrningarna för att höra vad som hänt.

Bara några meter från folkmassan stod Teddy Andersson och Marcus Borggren från Bromölla, de satt i karusellen när den rasade i backen.

– Vi hörde att den slog i i något och nästa gång vi var på väg ner så störta den rakt ner i backen. Jag ser hur människor flyger ur karusellen och min kompis flög över mig. Det var en massa folk som hade blod i ansiktet, berättar Teddy Andersson.

Annsofie Andersson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons