Annons
Nyheter

Anders W Jonsson lämnar C-toppen

Anders W Jonsson ställer inte upp som förste vice partiordförande i Centerpartiet, skriver han på Facebook.
Politik • Publicerad 10 februari 2021
Anders W Jonsson ställer inte upp som förste vice partiordförande i Centerpartiet vid höstens partistämma. Arkivbild.
Anders W Jonsson ställer inte upp som förste vice partiordförande i Centerpartiet vid höstens partistämma. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/ TT

Anders W Jonsson har varit vikarie för Annie Lööf när hon varit föräldraledig, men väljer nu att lämna partitoppen. I ett inlägg på Facebook skriver han att han i dag berättat för valberedningens ordförande att han inte kandiderar för ytterligare två år på posten som förste vice partiordförande.

Han har haft uppdraget i tio år och skriver att han vill lämna medan det fortfarande är roligt. Han beskriver hur han fått se partiet växa från tre procent till nästan det tredubbla och att partiets inflytande i landets kommuner ökat. I dag styr Centerpartiet i 200 av 290 kommuner.

Annons

Han skriver även att han kommer att sakna att få arbeta nära Annie Lööf, som han anser är Sveriges absolut skickligaste politiker.

Nu ser Anders W Jonsson, som är läkare, fram emot kunna ta fler extra pass som barnjour vid Gävle sjukhus.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons