Annons
Nyheter

Amerikansk kontroll av Ericsson förlängs

Ericsson skriver i ett pressmeddelande att den kontrollverksamhet av företaget som utförs av amerikanska myndigheter förlängs ett år till juni 2024.
Ekonomi • Publicerad 15 december 2022
Amerikanska myndigheter fortsätter att granska Ericsson. Arkivbild.Foto: Lars Schröder/TT

2019 nådde det korruptionsanklagade företaget en överenskommelse med USA:s justitiedepartementet (DOJ) och finansinspektion (SEC) om oberoende granskning under tre års tid, samtidigt som man lovade att ändra interna rutiner.

"Vi har gjort betydande framsteg när det gäller att förändra vår kultur och implementera ett förbättrat regelverk och system för interna kontroller. Vi kommer att använda denna extra tid för att säkerställa att dessa förbättringar är inarbetade i vår organisation", skriver Ericssons vd Börje Ekholm i pressmeddelandet.

Annons

Flera korruptionshärvor kopplade till Ericsson har uppdagats under senare år. Det har bland annat handlat om att mutor förekommit i upphandlingar av mobilnät runt om i världen under ett antal år.

SEC:s utredning inleddes 2013, med anledning av misstänkta brott mot USA:s lag om utländsk korruption, Foreign corrupt practices act (FCPA). Brotten ska ha ägt rum i samband med telekomföretagets affärer i bland annat Kina, Djibouti, Indonesien, Kuwait, Saudiarabien och Vietnam.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons