Annons
Nyheter

Ambulanspersonal började kräkas i lägenhet

Brott • Publicerad 13 mars 2022
Polis tillkallades också till platsen när man misstänkte att det rörde sig om ett farligt ämne. Arkivbild.
Polis tillkallades också till platsen när man misstänkte att det rörde sig om ett farligt ämne. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Först skickades ambulans till en lägenhet i Göteborg med anledning av ett sjukdomsfall. Men när ambulanspersonalen anlände till platsen började de själva må dåligt och kräkas.

– Initialt ska det ha varit fyra personer i lägenheten, varav en ska ha haft buksmärtor. När ambulanspersonalen kommer dit får de själva buksmärtor och kräks, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

Annons

När man misstänkte att det kunde handla om ett farligt ämne tillkallades polis och räddningstjänst. Man bedömde att det handlade om en kombination av kontaktlim och lustgas, vilket ska ha orsakat sjukdomsfallen. En gasbehållare fanns också i bostaden.

Det är okänt om någon har behövt uppsöka sjukhusvård. Det är enligt polisen även oklart vilka mängder kontaktlim och lustgas som fanns i lägenheten.

Lägenheten vädrades sedan ut av räddningstjänsten. En man i 25-årsåldern omhändertogs av polisen misstänkt för narkotikabrott, eget bruk, och medtogs för provtagning.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons