Annons
Nyheter

Ambulans förvarnade för sent – patienter avled

Vård • Publicerad 8 april 2023
Patienter avled vid Mora lasarett. Arkivbild.
Patienter avled vid Mora lasarett. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Två patienter har avlidit vid Mora lasaretts akutmottagning sedan personal förvarnats försent om att personerna varit på väg in, rapporterar lokala medier.

I ett av fallen hade en ambulans transporterat en patient under cirka en timmes tid. Trots det informerades inte mottagningen om patienten förrän ambulansen hade ankommit till sjukhusets garage, rapporterar SVT Nyheter Dalarna.

Annons

Personal vid akutmottagningen anser att det krävs tidigare förvarningar från ambulanspersonalen för att omhändertagandet ska bli effektivt och patientsäkert. Sjukhuset har därför begärt ett möte med ambulansvården för att komma till rätta med de påstådda bristerna, rapporterar P4 Dalarna.

I en avvikelserapport från Region Dalarna kopplas totalt två dödsfall till sen eller utebliven förvarning från ambulansvården. Ambulanspersonalen har uppgett att den tvingats göra avsteg från rutiner på grund av ett brandväggsarbete.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons