Annons
Nyheter

Dubbelmord i Ulricehamn – flicka släppt

Två unga män misstänks ha mördats i centrala i Ulricehamn i natt. Männen hittades avlidna i en lägenhet.
En man i 20-årsåldern har anhållits misstänkt för mord. Den flicka under 18 år som tidigare var anhållen har släppts efter förhör.
Brott • Publicerad 14 september 2022
Avspärrningar och polis på plats i centrala Ulricehamn efter misstänkt dubbelmord i en lägenhet under natten.
Avspärrningar och polis på plats i centrala Ulricehamn efter misstänkt dubbelmord i en lägenhet under natten.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Det var vid 01-tiden som polisen fick ett larm om flera skadade personer i en bostad i centrala Ulricehamn.

På plats i lägenheten hittades två avlidna män.

Annons

Två personer – en man i 20-årsåldern och en flicka under 18 år – som befann sig i lägenheten greps och anhölls senare på onsdagen, misstänkta för mord.

Efter förhör under onsdagseftermiddagen har flickan släppts på fri fot av åklagare, rapporterar P4 Sjuhärad. Hon är inte avskriven från utredningen, men misstanken mot henne är inte tillräckligt stark för att hon ska anhållas.

Mannen är fortsatt anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord.

"I nuläget kan jag inte säga någonting närmare om omständigheterna. Utredningen är inledningsvis i ett känsligt läge och personer behöver förhöras utan att information dessförinnan gått ut i media", sade kammaråklagare Martin Svensson i ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten.

Enligt polisen är samtliga inblandade unga, varav två är under 18 år. De döda var på onsdagseftermiddagen ännu inte helt identifierade.

Tidigt stadium

Både åklagaren och polisen är förtegna om vad som kan ligga bakom händelsen.

Larmet om flera skadade i en bostad kom strax efter klockan 01 natten till onsdagen.

"En allvarlig händelse har skett i en bostad i centrala Ulricehamn varför polis är på plats för en teknisk undersökning samt spärrat av platsen", skrev polisen på sin webbplats.

Enligt uppgifter till bland annat Göteborgs-Posten inträffade dödsfallen i samband med att flera personer försökte tränga sig in i bostaden.

Stort arbete

Polisen utesluter inte att det kan bli fler gripanden, men vill inte bekräfta några detaljer kring händelseförloppet.

Annons

– Man kan aldrig utesluta fler gripanden, men polisen letar inte aktivt efter någon gärningsperson, säger Martin Svensson.

Polisen har under natten genomfört olika undersökningar i både bostaden och andra platser och samverkar också med socialtjänsten.

– Det väntar ett stort arbete för att kunna förstå vad som hänt och det bakomliggande motivet. Men i nuläget går vi inte ut med fler uppgifter, säger Malin Kannius, utredningsledare vid polisen, till TT.

– Det är ett känsligt läge i utredningen och i det läget får vi hålla oss till det vi redan gått ut med.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons