Annons
Nyheter

Omkring 60 000 har tagit farväl av Benedictus

Vatikanstaten • Publicerad 2 januari 2023
Den tidigare påven Benedictus kvarlevor kommer att ligga i Peterskyrkan fram till begravningen på torsdagen.
Den tidigare påven Benedictus kvarlevor kommer att ligga i Peterskyrkan fram till begravningen på torsdagen.Foto: Ben Curtis/AP/TT

Tiotusentals människor har under måndagen köat för att hedra den tidigare påven Benedictus XVI, vars kvarlevor nu ligger i Peterskyrkan fram till torsdag då begravningen sker.

Benedictus, som kommer att bli ihågkommen som den första påven på 600 år att pensionera sig från sitt ämbete, avled på nyårsafton 95 år gammal.

Annons

Allmänheten kunde säga farväl under tio timmar på måndagen och kommer också att kunna göra det under tolv timmar på tisdagen och onsdagen.

Säkerhetspersonal i Vatikanen hade inför måndagen bedömt att omkring 25 000–30 000 personer skulle gå förbi kroppen under den första dagen, men när dagen gick mot sitt slut var antalet uppe i cirka 65 000.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons