Annons
Nyheter

Åland sticker ut i finländska smittotal

Finland • Publicerad 16 november 2021
Åland klarar sig bäst undan när smittspridningen tilltar i Finland. Arkivbild.
Åland klarar sig bäst undan när smittspridningen tilltar i Finland. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Smittotalen stiger i Finland, men Åland sticker ut som en särskilt förskonad del av landet.

I hela landet har incidensen, det vill säga antalet smittade per 100 000 invånare, legat på 196 de senaste två veckorna. På Åland är den 10, rapporterar bland andra nyhetsbyrån SPT.

Annons

På tisdagen rapporterade de åländska myndigheterna tre nya fall, där åtminstone en av personerna har tagit med sig smittan till Åland, rapporterar Ålandstidningen. Färjorna från Sverige går som vanligt för personer som har vaccinintyg eller kan påvisa antikroppar.

Finlands regering beslutade i måndags om nya och utökade coronarestriktioner, som bland annat innebär något kortare öppettider för serveringsställen om de inte kräver vaccinintyg.

Drygt 80 procent av alla Finlands invånare över tolv år har fått två doser vaccin. Den värst drabbade regionen i landet är nu Mellersta Österbotten.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons