Annons
Nyheter

AF ska ragga folk till satsningar i norr

Ekonomi • Publicerad 18 december 2021
Nu får Arbetsförmedlingen i uppdrag att hjälpa till att ragga folk till satsningarna i norr, som Northvolts batterifabrik. Arkivbild.
Nu får Arbetsförmedlingen i uppdrag att hjälpa till att ragga folk till satsningarna i norr, som Northvolts batterifabrik. Arkivbild.Foto: Erland Segerstedt/TT

Regeringen har gett Arbetsförmedlingen i uppdrag att göra insatser för att skaffa folk till de gröna industriella satsningarna i norr.

"Det här görs för att Arbetsförmedlingen ska kraftsamla sina insatser och vässa sina verktyg för att bidra till att möta de stora behov av kompetens, som vi ser bland annat i Norrbotten och Västerbotten till följd den pågående klimatomställningen och stora satsningar inom industrin" skriver arbetsmarknads- och jämställdhetsminister Eva Nordmark i ett pressmeddelande.

Arbetsförmedlingen ska kartlägga kompetensbehov, och öka arbetet med att få människor att söka sig till industrierna i norr.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons