Annons
Nyheter

Advokat varnas för senfärdig hantering

Brott • Publicerad 15 januari 2023
En advokat varnas av advokatsamfundets disciplinnämnd för att ha åsidosatt sina plikter. Arkivbild.
En advokat varnas av advokatsamfundets disciplinnämnd för att ha åsidosatt sina plikter. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

En advokat varnas av disciplinnämnden för att ha låtit ett ärende bli liggande, skriver Dagens juridik. Enligt nämnden har kvinnan åsidosatt sina plikter som advokat.

Advokaten hade tagit över ett ärende från en kollega där klienten låg i tvist med ett konsultbolag. Kvinnan fick tillgång till akten sommaren 2020 och lovade att återkomma till klienten så snart hon satt sig in i saken. Men trots att klienten vid upprepade tillfällen försökte få kontakt med advokaten fick han ingen återkoppling.

Annons

I anmälan till advokatsamfundets disciplinnämnd uppger klienten att han kände sig "fullständigt utelämnad" när han varken fick svar eller sina handlingar tillbaka.

Advokaten medger i ett yttrande att hon inte skött ärendet på ett etiskt korrekt sätt. Ett skäl var hög arbetsbelastning. Klienten har fått tillbaka handlingarna och en ursäkt.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons