Annons
Nyheter

Advokat hoppar av mål – anklagelser om läcka

En advokat som anklagas för brott mot tystnadsplikten lämnar sin roll som försvarare i ett mål rörande ett kriminellt nätverk i Stockholm, rapporterar Expressen.
Brott • Publicerad 5 februari 2021
Södertörns tingsrätt handhar det aktuella målet. Arkivbild.
Södertörns tingsrätt handhar det aktuella målet. Arkivbild.Foto: Maja Suslin/TT

Advokaten och en kollega till honom har nyligen anmälts av åklagare vid Södertörns åklagarkammare till Justitiekanslern (JK) och Advokatsamfundet, anklagade bland annat för att ha läckt hemlig information till ledaren för det kriminella nätverket.

JK har redan meddelat att man inte inleder någon förundersökning mot advokaterna. Ärendet utreds i stället av Advokatsamfundet.

Annons

Åklagare Anna Stråth som leder utredningen kring nätverket har tidigare uppmanat tingsrätten att frånta advokaten hans uppdrag i det aktuella målet med anledning av misstankarna.

"Undertecknad begär sitt entledigande (...) Jag har inga anspråk på ersättning”, skriver nu advokaten till tingsrätten, enligt Expressen.

– Åklagaren har ingen invändning mot advokatbytet och beslutet hade redan varit fattat om vi inte hade haft tekniska problem. Formellt kommer det att ske under eftermiddagen, säger Kian Moazzez Amraée, ordförande i målet, till Expressen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons