Annons
Nyheter

A-kassornas system fortsatt stängda

A-kassornas system som stängdes under fredagen efter en "säkerhetsrelaterad incident" ligger fortsatt nere och det är oklart när systemet kan vara igång igen.
Ekonomi • Publicerad 3 december 2022

– Det är samma status som tidigare, det är en omfattande analys och utredning som pågår för fullt, men just nu kan vi inte ge någon prognos, säger Tomas Eriksson, kanslichef på Sveriges a-kassor.

Det var efter upptäckten av en cybersäkerhetsrelaterad incident hos en av de totalt 24 anslutna a-kassorna som beslut togs att stänga systemen för att minimera risken för skador. Totalt berörs 3,9 miljoner medlemmar.

Annons

– Normalt sett är det låg trafik på sajten under helgen, men det är klart att det är irriterande för medlemmarna att inte kunna gå in på "Mina sidor" och exempelvis göra en rapport som ligger till underlag för en utbetalning.

– Den viktigaste funktionen är givetvis att utbetalningarna kan gå så ostört som möjligt och där finns det en del tidsmarginal, säger Tomas Eriksson.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons