Annons
Nyheter

90 livstidsdomar för Walmartskytten i El Paso

Mannen som sköt ihjäl 23 personer i en rasistisk attack mot latinamerikaner i ett Walmartvaruhus i Texas i augusti 2019 döms till 90 livstidsstraff. Ytterligare domar kan vänta, inklusive dödsstraff.
USA • Publicerad 7 juli 2023
Walmartvaruhuset där mannen sköt ihjäl 23 människor. Arkivbild.
Walmartvaruhuset där mannen sköt ihjäl 23 människor. Arkivbild.Foto: Cedar Attanasio/AP/TT

Den 24-årige mannen erkände sig tidigare i år skyldig till nästan 50 federala hatbrott i samband med masskjutningen i El Paso.

Distriktsdomaren David Guaderrama rekommenderar att den dömde avtjänar sitt straff i ett högsäkerhetsfängelse i Colorado.

Annons

Mannen står fortfarande inför en separat rättegång vid en domstol i Texas som kan resultera i dödsstraff.

– Vi kommer att ses igen, fegis, ropade en familjemedlem till ett av offren från läktaren när 24-åringen leddes ut från rättssalen.

Enligt polisen körde mannen ända från sitt hem nära Dallas för att öppna eld mot latinamerikaner inne och utanför Walmartvaruhuset i El Paso. Strax före attacken publicerade han en text på nätet som varnade för en latinamerikansk "invasion" av Texas.

Ytterligare 22 människor skadades i attacken.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons