Annons
Nyheter

81-åring dömd för sexövergrepp mot flickor

Brott • Publicerad 1 mars 2023
Växjö tingsrätt dömer mannen till tre års fängelse. Arkivbild.
Växjö tingsrätt dömer mannen till tre års fängelse. Arkivbild.Foto: Suvad Mrkonjic/TT

En 81-årig man döms till tre års fängelse av Växjö tingsrätt för att vid flera tillfällen ha begått sexuella övergrepp mot två kvinnor som vid tidpunkterna var minderåriga, skriver Smålandsposten.

Brotten som mannen har dömts för, däribland sexuellt ofredande, sexuellt övergrepp mot barn och våldtäkt mot barn, begicks från 2012 till 2017 i Växjö.

Annons

Mannen har nekat till brott, men polisen hittade sexleksaker under en husrannsakan hos honom, med dna-spår från mannen och ett av brottsoffren, enligt tidningen.

Domstolen kom fram till att det sammanlagda straffvärdet för brotten är tio års fängelse, men mildrade straffet mot bakgrund av den tid som förflutit sedan brotten begicks, mannens ålder och att han lider av en svår sjukdom.

81-åringen döms utöver fängelsestraffet även till att betala skadestånd på sammanlagt 2,4 miljoner kronor till kvinnorna, skriver Smålandsposten.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons