Annons
Nyheter

72-åring frias för mord

I dag kom domen mot den 72-åriga kvinna som åtalades för mord på sin make med elpistol.
Nyheter • Publicerad 12 mars 2014

Åtalet mot den 72-åriga kvinnan ogillas och hon frias.

Kvinna åtalades misstänkt för att ha mördat sin hjärtsjuke make med en elpistol vid en gård utanför Strömstad för 18 år sedan.

Annons

Mannen, som avled av plötslig hjärtdöd, hittades efter att ha varit försvunnen några dagar och i början fanns inga brottsmisstankar.

Två år senare startades en första utredning sedan kvinnan berättat brottstycken av vad som hänt i ett radioprogram. Den utredningen lades emellertid ned.

Men fallet har funnits med i polisens rullor över ouppklarade fall och omständigheter, bland annat ett inspelat samtal med änkans son, gjorde att fallet väcktes till liv igen.

Detta ledde till mordåtalet i februari då åklagaren beskrev hur kvinnan mördat sin make genom att knuffa honom till marken och sedan avfyra elpistolen flera gånger mot bröst, huvud, ansikte och mun.

I bakgrunden ska ha funnits en konflikt mellan parterna sedan tidigare och mannen hade ansökt om skilsmässa.

Kvinnan har nekat till alla anklagelser och säger att det i själva verket var hon som utsattes för våld.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons