Annons
Nyheter

60-årig kvinna anhållen efter Malmö-upplopp

Brott • Publicerad 7 september 2020
Demonstranter bränner däck efter en koranbränning i Malmö – en händelse som ledde till omfattande protester och oroligheter i Rosengård. Arkivbild.
Demonstranter bränner däck efter en koranbränning i Malmö – en händelse som ledde till omfattande protester och oroligheter i Rosengård. Arkivbild.Foto: TT

Den 60-åriga kvinna som misstänks ha drivit på upploppen i Rosengård efter koranbränningen i Malmö i slutet i augusti har anhållits. Hon misstänks för anstiftan till våldsamt upplopp, rapporterar Sydsvenskan.

– Jag kan säga att min klient förnekar brott. Men mycket mer kan jag inte säga om förundersökningen just nu. Hon är för närvarande fortsatt anhållen, säger hennes försvarsadvokat Anders Olsson till Kvällsposten.

Annons

Enligt polisens misstankar drevs upploppen i Rosengård på av ditresta människor, då bara fyra av de 14 personer som är misstänkta för våldsamt upplopp kommer från det området.

Den 60-åriga kvinnan var en av dem som rest dit, något som Aftonbladet tidigare rapporterat.

Åklagaren Tomas Olvmyr som leder utredningen är än så länge förtegen om detaljerna.

"Jag kommenterar inte om någon är frihetsberövad i dagsläget", skriver han i ett mejl till TT.

De våldsamma upploppen i Rosengård skedde efter en koranbränning samt en icke tillståndsgiven manifestation på Stortorget i Malmö. Tre danskar fördes bort från torget av polis, misstänkta för hets mot folkgrupp efter att ha sparkat på koranen.

Under oroligheterna ska det även ha ropats antisemitiska slagord, vilka polisen utreder som hets mot folkgrupp.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons