Annons
Nyheter

58 döda i Kongo-Kinshasa

Kongo-Kinshasa • Publicerad 10 september 2020
Regeringssoldater patrullerar nära staden Beni i östra Kongo-Kinshasa efter en ADF-attack 2018. Arkivbild.
Regeringssoldater patrullerar nära staden Beni i östra Kongo-Kinshasa efter en ADF-attack 2018. Arkivbild.Foto: Al-hadji Kudra Maliro/AP/TT

58 personer har dödats i flera attacker i östra Kongo-Kinshasa de senaste dagarna. Enligt lokala tjänstemän misstänks den ökända jihadistmilisen ADF ligga bakom angreppen, som inträffade i provinsen Ituri.

Enligt provinsens inrikesminister Adjio Gidi dödades 23 personer under tisdagen medan 35 personer fick sätta livet under torsdagen. Ytterligare ett tiotal personer har ännu inte hittats och tros ha blivit kidnappade – men sökinsatserna försvåras av att attackerna ägde rum i ett skogsområde.

ADF, som först bildades i Uganda, anklagas för att ha dödat över 1 000 civila sedan början av 2019. Enligt en FN-rapport från tidigare i sommar har gruppen begått "utbredda, systematiska och extremt brutala" våldsdåd.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons