Annons
Nyheter

41-åring häktad för grovt mutbrott

En 41-årig man har häktats för grovt mutbrott, mot sitt nekande.
Nyheter • Publicerad 15 september 2010

Samtidigt står åklagaren inför att öppna ett nytt, sjätte spår om misstänkta mutbrott i Göteborg.

Efter mer än tre timmars förhandling beslöt Göteborgs tingsrätt på onsdagen att häkta den misstänkte 41-åringen på två av de fyra grunder som statsåklagare Nils-Eric Schultz angett: grovt mutbrott och grov trolöshet mot huvudman. Däremot ansåg man inte att misstankarna om grov bestickning räckte för häktning, och misstanken om grovt bedrägeri ändrades under förhandlingen till medhjälp.

Annons

– Jag uppfattar åklagarens sak som rätt svag. Vi kommer att överklaga häktningen till hovrätten, säger 41-åringens advokat Lars Schmidt.

Åklagaren var dock nöjd med tingsrättens beslut. Han betraktar 41-åringen som en sorts huvudman i en del av muthärvan. Mannen, som varit anställd på byggbolaget Peab, anklagas för att ha sänt falska fakturor till det kommunala bolaget Hjällbobostaden, och sedan skickat betalningen vidare till en byggentreprenör.

Hittills har tre personer delgivits misstanke om brott inom de fem olika spår som den stora mututredningen i Göteborg omfattar. Ett sjätte spår, även det med ett kommunalt organ inblandat, är på väg att öppnas sedan utredarna fått nya uppgifter.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons