Annons
Nyheter

40-tal svenskor i jordbävningsområdet

Ett 40-tal svenska au pair-flickor befinner sig för tillfället i Christchurch med omgivningar.
Nyheter • Publicerad 22 februari 2011

Enligt svenska Cecilia Robinson, som arbetar för en firma som organiserar au pair-verksamheten i landet, tycks de flesta av dem vara välbehållna, men alla har inte gått att kontakta och en viss oro råder på firmans kontor i Auckland.

– Telenätet fungerar inte och det är fem av tjejerna som vi inte har haft kontakt med. De arbetar i centrala Christchurch där skadorna är som värst, säger hon.

Annons

– Jag pratade tidigare med en av de andra tjejerna och hon var väldigt upprörd och uppskakad eftersom hon inte haft någon kontakt med föräldrarna till barnet hon passar.

Cecilia Robinson är övertygad om att dödssiffran kommer att stiga, med tanke på skadornas omfattning.

– De brukar alltid vara väldigt konservativa när de går ut med sådana här siffror.

Inga skadade hos UD

Utrikesdepartementet har inte fått in några rapporter om dödade eller skadade svenskar i skalvet, uppger UD:s presstjänst.

Sverige har två konsulat på Nya Zeeland som står i kontakt med de lokala myndigheterna.

Kontakt med au pair-flickorna

Cecilia Robinson hade vid 10-tiden fått kontakt med de svenska au pair-flickor som tidigare inte kunnat nås i skalvområdet.

"Har hört från tjejerna (de två svenska) att de är okej. Vi väntar på mer info", skriver Robinson i ett mejl till TT.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons