Nyheter

25 kilo kokain i beslag i Uddevalla

Brott (TT) Artikeln publicerades
Tullverket bedömer att värdet på kokainet som hittades på ett fartyg i Uddevalla är värt minst 17 miljoner kronor. Arkivbild.
Foto: Ludvig Thunman / TT
Tullverket bedömer att värdet på kokainet som hittades på ett fartyg i Uddevalla är värt minst 17 miljoner kronor. Arkivbild.

I början av januari hittade hamnpersonal 25 kilo kokain i ett nät bland lasten på ett utländskt fartyg som kom från Colombia, skriver Bohusläningen.

Tullverket uppger nu för tidningen att värdet bedöms vara runt 17 miljoner kronor, men att det skulle kunna uppgå till 50 miljoner om det skulle spädas ut och säljas på marknaden.

Beslaget ska nu analyseras av Nationellt forensiskt centrum för att bedöma renhetsgraden. Svar väntas om en dryg månad.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.