Annons
Nyheter

23-åring döms till livstid för mord i Eksjö

Brott • Publicerad 20 december 2021
Eksjö tingsrätt. Arkivbild.
Eksjö tingsrätt. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

Enligt utredarna hade mordet varit svårlöst – om gärningsmannen inte hade kraschat med offrets bil i en rondell och gripits kort därefter.

Nu döms dock en 23-årig man till livstids fängelse för våldsdådet, som inträffade i Eksjö kommun i april i år, rapporterar lokala medier.

Annons

23-åringen, som var på rymmen från ett fängelse i Nederländerna, greps i närheten av bilen efter olyckan. När polisen spårade bilen till en adress utanför Eksjö upptäcktes att ägaren, en man i 50-årsåldern, hade mördats.

Eksjö tingsrätt hade sedan tidigare kommit fram till att 23-åringen är skyldig, men har väntat in resultatet från en rättspsykiatrisk undersökning.

Nu har mannen dömts till livstids fängelse för mord, grov stöld och grov vårdslöshet i trafik. Han ska utvisas efter avtjänat straff.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons