Annons
Nyheter

200 kilo smink togs i beslag på tåg

Brott • Publicerad 13 september 2021
En passagerare på ett tåg från Stockholm till Göteborg fattade misstankar – sedan hittade polisen 200 kilo av bland annat smink. Arkivbild.
En passagerare på ett tåg från Stockholm till Göteborg fattade misstankar – sedan hittade polisen 200 kilo av bland annat smink. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Tipsaren tyckte att det hela kändes märkligt. De tre männen bar ombord fem stora sportväskor och klev sedan av tåget i Stockholm utan att själva åka med mot Göteborg.

Annons

När polisen mötte upp på perrongen i Herrljunga visade det sig att tipsaren hade helt rätt. Det var något lurt.

I väskorna fanns drygt 200 kilo smink och hudvårdsprodukter.

"Det är äkta produkter till ett stort värde. En teori är att de skulle säljas på den svarta marknaden", säger Pernilla Svensson, gruppchef vid Alingsåspolisen, till polisen webbplats.

Ärendet rubriceras som grov stöld alternativt häleri.

"Vi har gjort en del spårsäkring på väskorna, och förhoppningsvis kan filmmaterial från Stockholms och Göteborgs tågstationer leda utredningen vidare", säger Pernilla Svensson.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons