Annons
Nyheter

19 personer omkom i vägtrafiken i juli

Under juli månad förolyckades 19 personer i vägtrafiken, och 1 326 skadades. Det visar Transportstyrelsens preliminära uppgifter.
Trafikolyckor • Publicerad 16 augusti 2021
19 personer omkom och 1|326 skadades i vägtrafiken under juli månad, enligt Transportstyrelsen. Arkivbild.
19 personer omkom och 1|326 skadades i vägtrafiken under juli månad, enligt Transportstyrelsen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Antalet omkomna i juli månad är lika många som omkom under motsvarande månad 2020.

Av de omkomna i juli i år var fem kvinnor och 14 män, och sex av personerna var över 65 år.

Annons

Fyra av de omkomna personerna färdades på cykel. Tio färdades i personbil, varav sex var inblandade i singelolyckor. Fem av de omkomna var motorcyklister, varav tre personer förolyckades i singelolyckor.

Inga personer har omkommit i mötesolyckor under juli, enligt Khabat Amin, statistiker på Transportstyrelsen.

– Det är ett bra tecken att det inte finns omkomna i mötesolyckor i juli, eftersom det finns väldigt långa sträckor som inte är mötesseparerade, säger Khabat Amin till TT.

1 326 personer skadades i vägtrafiken under juli, varav 171 personer ådrog sig svåra skador, medan 1 155 skadades lindrigt.

Från januari fram till juli i år har 93 personer omkommit i vägtrafiken, vilket är en minskning med 23 procent från förra året, då 114 personer omkom under samma period.

Fakta: Antalet omkomna i vägtrafiken

Medelantalet omkomna under juli månad åren 2016–2020 var 30 personer.

Från augusti 2020 till juli 2021 har 183 personer omkommit i vägtrafiken. Under föregående tolvmånadersperiod omkom 207 personer.

Antalet omkomna i juli 2021 baseras på uppgifter som inkommit fram till den 16 augusti.

Källa: Transportstyrelsen

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons