Annons
Nyheter

14-åring: Mordpengar skulle gå till biobesök

Inom kort väntas flera åtal som kopplas till våldsvågen som drabbat Stockholmsområdet sedan i julas.
Brott • Publicerad 12 maj 2023
I torsdags åtalades sex personer vid Södertörns tingsrätt. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

I torsdags åtalades sex personer i tre olika mål. Misstankarna gällde bland annat annat mordförsök och förberedelse till mord. Brotten begicks under en tredagarsperiod i januari.

"Under en helg anlitades flera unga personer för att utföra grova våldsbrott och mord. Det här visar på en väldigt brutal verklighet", säger Mattias Andersson, tillförordnad regionpolischef i Stockholm, i en kommentar på polisens webbplats.

Annons

"En 14-åring som fick i uppdrag att mörda en person berättade i förhör att han tänkte använda pengarna han skulle få som betalning till biobesök med sina kompisar", fortsätter han.

Fler åtal är att vänta. Över 15 åtal gällande grov våldsbrottslighet kommer att väckas inom en månad, enligt Stockholmspolisen.

Brottsmisstankarna gäller bland annat mord, mordförsök och grova vapen- och narkotikabrott. Det kommer även att väckas åtal för flera sprängningar.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons