Annons
Nyheter

125 miljoner munskydd till USA:s skolor

USA:s regering kommer att förse landets skoldistrikt med 125 miljoner återanvändbara munskydd, meddelar landets president.
USA • Publicerad 13 augusti 2020
Elever och lärare med munskydd respektive visir vid en skola i Texas som öppnade förra veckan.
Elever och lärare med munskydd respektive visir vid en skola i Texas som öppnade förra veckan.Foto: LM Otero/AP/TT

– Vi måste öppna våra skolor och öppna våra företag, säger Donald Trump vid en presskonferens.

Han uppmanar alla skoldistrikt att förbereda sig på att återuppta normal skolundervisning så fort som möjligt, enligt CNBC.

Annons

För att möjliggöra ett öppnande så har USA:s regering också tagit fram en lista med åtta rekommendationer, bland annat att alla elever och personal informeras om symptomen för covid-19, att skolor uppmuntrar till handtvätt och att alla bär munskydden vid de tillfällen då det inte är möjligt att hålla avstånd, enligt Reuters.

Landets delstater brottas med frågan om skolor bör öppna eller inte. En del har valt att fortsätta med nätundervisning, medan andra har velat öppna så fort som möjligt.

New Yorks guvernör Andrew Cuomo meddelade förra veckan att delstaten, med staden New York – landets största skoldistrikt – kommer att tillåtas att öppna i höst.

Men det har visat sig att återöppnandet av skolor har varit problematiskt på sina håll. I Georgia har fler än 1 200 elever och deras lärare beordrats till karantän sedan den 4 augusti, då tiotals har bekräftats smittade av coronaviruset på olika skolor, enligt The New York Times.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons