Annons
Nyheter

11-åring dödad på Västbanken

En elvaårig palestinsk pojke har skjutits till döds nära staden Hebron på Västbanken, uppger palestinska sjukvårdskällor.
Nyheter • Publicerad 10 augusti 2014
Foto: Nasser Shiyoukhi

Enligt ögonvittnen sköts pojken av israeliska soldater.

Dödsskjutningen inträffade i närheten av flyktinglägret al-Fawwar och Israels militär uppger att de undersöker händelsen.

Annons

Elvaåringens död följer på två dagars sammandrabbningar mellan palestinska demonstranter och israeliska soldater på den ockuperade Västbanken. I lördags skadades 15 palestinier när israeliska soldater sköt tårgas och gummikulor mot demonstranter som kastade sten.

Samtidigt fortsätter de israeliska flygattackerna mot Gaza, där tre palestinier har dödats under söndagen. Palestinska grupper skjuter i sin tur raketer och granater mot samhällen i södra Israel.

Israel vägrar att skicka förhandlare till fredssamtalen i Kairo så länge den palestinska beskjutningen fortsätter. Ledaren för den palestinska delegationen, som både representerar Hamas i Gaza och den palestinska administrationen på Västbanken, hotade i lördags med att dra sig ur samtalen om inte Israel backar från krav

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons