Annons
Nyheter

1 miljon hushåll har streamingtjänst

Det andra kvartalet 2014 passerades en milstolpe.
Nyheter • Publicerad 25 augusti 2014
Foto: Elise Amendola

För första gången abonnerar 1 miljon svenska hushåll på en så kallad streamingtjänst för film, tv eller sport. Det är vart fjärde hushåll i befolkningen, enligt analysföretaget Mediavision.

Marknadsledande Netflix har vuxit i rasande fart sedan den amerikanska streamingtjänsten lanserades i Sverige för snart två år sedan. Men nu mattas tillväxten.

Annons

I andra kvartalet 2014 hade Netflix i genomsnitt 640 000 betalande abonnenter. Det är ungefär samma nivå som under årets tre första månader. Konkurrerande HBO Nordic ser därmed en ökning och kan räkna in 100 000 nya abonnemang under året, mycket tack vare uppmärksammade kvalitetsserier som "Game of thrones" och "True detective". Samtidigt ökar dubbelteckningen, det vill säga hushåll som abonnerar på flera tjänster.

"Intresset för streamingtjänster är fortfarande högt och marknaden kommer fortsätta växa under hösten – taket är inte på något sätt nått", säger Marie Nilsson, vd Mediavision, i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons