Annons
Nöje

Yohio har publiken med sig

Yohio, Helena Paparizou och Linus Svenning. De är favoriterna som gör upp om de två platserna i Melodifestivalens final.
Nöje • Publicerad 1 februari 2014
Foto: Henrik Montgomery

Yohio hade publiken med sig under fredagens genrep i Malmö - jublet började redan innan han nådde scenen.

Yohio är förhandsfavorit inför Melodifestivalens första deltävling. Han gick på scenen till rungande applåder och spikade sitt framförande av låten "To the end". Yohio uppträder i en kostym som ser ut att vara hämtad direkt från rollspelet World of Warcraft och lajvade loss rejält genom att slänga eldklot omkring sig.

Annons

Fredagens genrep såg stabilt ut för favoriten, även om eldtricket är vanskligt.

- Det är ett trolleritrick som inte är helt riskfritt. Jag kan skada mig, men får ta den risken, säger Yohio.

Mindre stabilt var SVT:s sändningsteam. Det var många missar med kameror och ljud under genrepet. Stackars Clara Henry, programledare för sändningarna på SVT:s webb, kom av sig helt. Inte en gång, utan tre-fyra gånger på raken, och fick kramas om av Nour El Refai när hon hade kämpat med sitt nummer i mer än fem minuter.

- Jag sa "Du är grym" och gav henne en puss på kinden, säger Nour El Refai

Kvällens underdog är Linus Svenning, som har seglat upp som en otippad joker bland de andra förhandsfavoriterna.

Svenning är helt grön som artist och han gjorde ett lite osäkert intryck på fredagskvällen när han svajade betänkligt med sången.

- Jag var jättenervös i början. Men det gick helt okej, förutom i slutrefrängen. Jag hittar inte riktigt mig själv i den, säger Linus Svenning efter genrepet.

Under fredagen fick press och publik för första gången se vad programledarna Nour El Refai och Anders Jansson har att bjuda på. De bjöd bland annat på ett rejäl rostning av vårt grannland Danmark. Danska Emmelie de Forest vann Eurovision Song Contest i Malmö i våras med en rejält flöjtig låt och programledarna startade hela tillställningen med att bränna flöjter på scenen.

- Jag hoppas att danskarna blir lite arga, det är det som är meningen. De vann ju förra året, så det får de tåla, säger Anders Jansson.

I publikundersökningen efter genrepet röstades Alvaro Estrella fram som publikfavorit. Om det är kopplat till att han också lottades fram till genrepets "vinnare" återstår att se, men Estrella verkar ha gjort ett intryck på Malmö-publiken.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons