Annons
Nöje

Radiovardag igen

I lördags sjöng han om kebapizza för hela svenska folket i Melodifestivalen.
Nu är det vardag igen och Mats Nilsson är tillbaka på jobbet.
Nöje • Publicerad 18 februari 2008
Mats Nilsson är tillbaka i studion som programledare på Radio Sjuhärad efter äventyret i Melodifestivalen.
Mats Nilsson är tillbaka i studion som programledare på Radio Sjuhärad efter äventyret i Melodifestivalen.Foto: anna didriksson

Mats Nilsson har knappt hunnit landa efter Andra Generationens medverkan i Melodifestivalen i lördags, men i går kunde radiolyssnarna höra hans skånska stämma igen i Radio Sjuhärad.

Andra Generationen kom på femte plats i deltävlingen, och missade därmed precis biljetten till Andra chansen. Men Mats Nilsson är helnöjd med framträdandet.

Annons

– Det är klart att det hade varit kul att gå vidare och kanske vinna hela tävlingen. Men det var en udda låt, och vi är lite udda killar. Vi är ju till exempel mycket tjockare än de flesta andra, säger Mats Nilsson med ett skratt.

Tävlingen tog mycket tid och kraft.

– Det var extremt intensivt, vi höll igång från nio på morgonen till elva-tolv på kvällen dagarna innan.

I en sådan gigantisk tv-produktion som Melodifestivalen gäller det för alla att hålla koll på sin del. Det Andra Generationen, som är ett utpräglat liveband, fick jobba mest med var att fokusera på kamerorna istället för på publiken. Repetitionerna bandades och under genomgångarna av framträdandet efteråt blev det väldigt tydligt för Mats Nilsson när han tittade i fel kamera.

Men till slut satt det, och Andra Generationen kunde riva av sin balkan-svängiga låt Kebabpizza slivovitza inför en entusiastisk publik. På efterfesten lirade bandet vidare och inspirerade till dans.

– Christer Björkmans man dansade magdans, och det gjorde han riktigt bra, säger Mats Nilsson.

Han har framför allt två stora intryck med sig hem från festivalen.

– Först måste jag ju säga att jag är extremt imponerad av tv-folket som jobbar med produktionen. Det är ett ohyggligt tempo, och Christer Björkman har grym koll på allt!

Det andra intrycket är inte lika positivt. Mats Nilsson tycker att många av journalisterna på plats gjorde ett dåligt jobb.

– Här finns stora delar av artisteliten samlad, låtskrivare och artister, och det finns stora möjligheter att skriva något intressant. Men man vill bara ha skvaller och spottar istället ut mängder av konstruerade historier.

Däremot tycker han att skvallerpressen verkligen missade den stora händelsen på efterfesten i lördags – när Sanna Nielsen blev så nedsprutad med champagne att hon fick gå hem tidigt. Vilka som höll i flaskan och siktade? Carola Häggkvist och Andreas Johnson.

Emma Casserlöv
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons