Annons
Nöje

Radarpar med nytt drömjobb

På söndag går drömmen i uppfyllelse för Filip och Fredrik. Premiär för direktsända nya showen från New York.
Nöje • Publicerad 16 april 2009
På söndag är det premiär för Filip och Fredrik direktsända tv-show från New York.Foto Daniel Jälmbratt/Kanal 5
På söndag är det premiär för Filip och Fredrik direktsända tv-show från New York.Foto Daniel Jälmbratt/Kanal 5Foto: Daniel Jälmbratt Kanal 5

– Det här blir verkligen ingen traditionell pratshow, säger Fredrik Wikingsson.

– Jag skulle ljuga om jag sa att allt var ”hunky dory”, det finns alltid saker att lappa ihop innan sändning, säger han.

Annons

Men nog är tv-duon nöjda med det första programmet av ”Söndagsparty” i helgen. Jonas Gardell och Marilyn Manson är de tunga gästerna i första programmet.

– Det känns som en ”match made in heaven”. De är strålande var för sig och så finns det ett sorts tema i att de båda varit ”outkasts”.

Är det inte lite som ”Skavlan” att låta folk ”mötas” i studion?

– Har ”Skavlan” monopoliserat att folk pratar med varandra i ett tv-program?! Michael Parkinson gjorde det redan 1973.

– De är där var för sig, men uppstår det snack vill vi underblåsa det.

”Söndagsparty” blir inte en traditionell pratshow. I stället blir det 90 minuters prat, upptåg och galna gäster. Filip Hammar ska viga par i direktsändning, några välkända ”höjdare” från Filip och Fredriks tidigare program dyker upp och så kommer många svenska stjärnor att flyga över för att gästa, tillsammans med amerikanska profiler.

Bland annat är skådespelaren Martin Sheen och rocksångaren Dee Snider klara. Kanske inga A-kändisar, men det är bara bra, menar Filip Wikingsson.

– Hellre en så kallad b-kändis som levererar än att ha någon som måste vara här för att skivbolaget tvingat dem.

”Söndagsparty” är som sagt ett drömprojekt och en av de dyraste tv-satsningar Kanal 5 gjort. Nästa projekt för Filip och Fredrik kan bli desto mindre.

– Vårt nästa drömprojekt är ”Filip och Fredrik åker tåg i Sverige och pratar snusk med främlingar”. Vi slår oss ner hos folk med en kaffekopp och snackar.

Annons

Menar du allvar?

– Det skulle på riktigt kunna bli något. Vi gillar att ena sekunden göra monsterprogram live från New York och sedan göra något i den helt andra änden av budgetskalan.

”Söndagsparty med Filip och Fredrik” direktsänds från New York åtta söndagar med start den 19 april klockan 21.00 i Kanal 5.

Gäster i första programmet är bland annat Marilyn Manson, Jonas Gardell och Demolition Brothers.

Framöver gästar bland annat Joan Rivers, Martin Sheen, Dee Snider, samt Mikael Persbrandt, Lena Philipsson, Killinggänget och Tina Nordström.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons