Annons
Nöje

Polisen misstänker Jackson–dråp

Polisen i Los Angeles betraktar Michael Jacksons död som ett dråp och fokuserar på läkaren Conrad Murray.
Nöje • Publicerad 15 juli 2009
Conrad Murray, Jacksons läkare, förnekar injektioner med smärtstillande innan Jackson fick hjärtstillestånd och dog.
Conrad Murray, Jacksons läkare, förnekar injektioner med smärtstillande innan Jackson fick hjärtstillestånd och dog.Foto: Scanpix

Popstjärnans familj har talat om "obesvarade frågor" som rör Murrays roll de sista timmarna av Jacksons liv. Murrays advokater hävdar dock att han har friats från misstanke.

TMZ, som citerar "flera rättsliga källor", uppger att "bevisen pekar på att sömnmedlet propofol är den primära orsaken till Jacksons död".

Annons

Samma källor uppger att det redan finns "mycket starka bevis" som pekar ut Murray som den person som gav medicinen Diprivan (som innehåller propofol) till Jackson.

Bevisen, som funnits i Jacksons hem, inkluderar Diprivan och en syretank, uppgav TMZ.

Ämnet används för att söva patienter innan operationer och bör bara hanteras av narkosläkare.

Polisen i Los Angeles har redan haft "flera samtal med åklagarkontoret" även om fallet inte formellt har presenterats för åklagaren, uppgav nöjessajten.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons