Annons
Nöje

Östersund: "Det är okej, Clooney"

"Ingen fara, George. Vi förstår".
Nöje • Publicerad 16 september 2010
Foto: Amy Sancetta /SCANPIX

Det är innebörden i ett brev som Östersunds kommunalråd AnnSofie Andersson skickat till George Clooney via hans filmbolag Focus Features.

Anledningen till brevet är att Clooneys film "The American" spelats in i Östersundstrakten – men att miljön i filmen presenteras som landskapet Dalarna. I intervjuer har Clooney bett Östersund om ursäkt.

Annons

"Det var mycket hänsynsfullt av dig och vi uppskattar gesten mycket. Men en ursäkt är givetvis fullständigt onödig", skriver Andersson i brevet. "Vi är tvärtom mycket smickrade och glada att få belägg för vår regions kvaliteter som användbar miljö för filmproduktion."

Kommunalrådet hälsar också att George Clooney, trots regionens stundom kärva väderförhållanden, är hjärtligt välkommen tillbaka till Östersund.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons