Annons
Nöje

Nyqvist filmar mot Tom Cruise

Michael Nyqvist har fått rollen som "the bad guy" i "Mission impossible IV" mot Tom Cruise.
Nöje • Publicerad 24 september 2010
Michael Nyqvist spelar skurk.
Michael Nyqvist spelar skurk.Foto: Junge, Heiko / Scanpix

– Jag gillar Tom Cruise, han är skittrevlig, säger Nyqvist till TT Spektra på telefon från Prag.

Inspelningen pågår just nu i den tjeckiska huvudstaden, där Nyqvist sedan några dagar befinner sig.

Annons

Efter framgångarna med Millenniumfilmerna över hela världen har Michael Nyqvist blivit ett eftertraktat namn i Hollywood.

Han har har nyligen avslutat inspelningen av thrillern "Abduction" mot Denzel Washington och Taylor Lautner från "Twilight"–filmerna i USA.

Nyqvist hann knappt avsluta den förrän han erbjöds rollen som skurken i den fjärde "Mission impossible"–filmen. Mot en av världens största filmstjärnor.

"Skittrevlig"

Så efter bara ett dygn i Sverige flög han till Prag, där inspelningen började nu i veckan.

– Det här projektet håller på fram till mars. Vi kommer att spela in här och i USA och i Dubai, även om det självfallet kommer att bli perioder av ledighet mitt i, säger Michael Nyqvist till TT Spektra.

– Jag gillar Tom Cruise. Han är skittrevlig. Vi har någon sorts kanal som gör att vi fungerar bra ihop. Och Brad Bird, som regisserar, är en kul kille.

Kickboxning

För Michael Nyqvist kommer det här att bli hans första stora actionfilm. Och att det blir action, det utlovar han.

– Jag håller på med att träna kickboxning och sådant varenda dag. Och på slutet kommer Tom Cruise och jag att ha en fight som det kommer att ta tre–fyra veckor att filma, det kommer att bli stunts där vi hänger i linor och sådant.

Annons

Det är den fjärde filmen om den hemlige agenten Ethan Hunt. Tom Cruise gör huvudrollen tillsammans med Jeremy Renner. Renner, som blev Oscarsnominerad för filmen "The hurt locker" i vintras, ryktas ta över stjärnrollen i "Mission impossible"–serien när Tom Cruise trappar ner sin medverkan i kommande filmer.

Michael Nyqvist njuter av livet som Hollywoodskådis.

– Att filma i Prag är utmärkt. Det är en så skön stad, säger han.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons