Annons
Nöje

Nu ska Ida bli stjärna

De skickade in sitt bidrag i sista stund – och kom med. I kväll är det dags.
Nöje • Publicerad 22 augusti 2008
Ida Wendle är redo för Lilla Melodifestivalen.
Ida Wendle är redo för Lilla Melodifestivalen.Foto: Lars-Åke Green

Ida Wendle från Dalsjöfors och Tilda Emebäck från Göteborg är med och tävlar om en finalplats i Lilla Melodifestivalen 2008.

I kväll laddar tusentals familjer upp med chips och popcorn och bänkar sig framför TV:n klockan 19.00. Det är dags för uppladdningen Lilla Melodifestivalen – Artisterna. Extra spännande är det för Ida Wendle, tio år som tillsammans med kompisen Tilda, nio är med och tävlar om en finalplats med låten Tjena, Hallå Hej.

Annons

Firade med pizza

– Jag var hos mamma när de ringde och sa att vi kommit med. Vi trodde inte det var sant och firade med att köpa pizza, säger da när BT träffar henne hemma i villan i Dalsjöfors.

De skickade in låten redan till förra årets tävling men då hände det ingenting. I år däremot gick det bättre. Idas morbror som driver en musikstudio i Stockholm hjälpte tjejerna att spela in låten som kom till Sveriges Television samma dag som anmälningstiden gick ut.

Yngst i startfältet

Av 1676 bidrag blev de ett av 20 som nu är med och tävlar om tio finalplatser. Tjejerna är yngst i startfältet och låten Tjena, Hallå Hej beskriver Ida som en glad poplåt om hennes och Tildas vänskap.

– Vi bor ju inte så nära varandra så den handlar om att vi ringer varandra och att vi träffas. Det är ganska svårt att göra låtar. Man får börja om flera gånger innan det blir bra.

Snäll programledare

Under en heldag i våras träffades artisterna till de 20 bidragen i en studio på Sveriges Television i Stockholm.

Låtarna framfördes live och en jury på åtta personer tog ut de tio bidrag som ska få tävla i den stora finalen den fjärde oktober.

– Det var mycket större än jag trodde. Vi var där hela dagen och det var massor av folk överallt. Vi träffade en sångpedagog före framträdandet och programledaren Nassim Al Fakir var där och peppade oss. Han var snäll och rolig och vi blev kompisar med de andra som tävlade, säger Ida.

Annons

Blir det final?

Om tjejernas bidrag finns med i finalen återstår att se. Tittarna får under kommande veckor följa förberedelserna från casting till final.

Stylister hjälper till

Under ett träningsläger får de tio utvalda bidragen träffa producenter, koreografer och stylister samt lära känna varandra och träffa artisten Amy Diamond. Ikväll börjar det?alltså.

– Det ska bli roligt att se. Jag har aldrig sett mig själv på TV förut, säger Ida och ler.

Catalina Bruna

Ida Wendle

Ålder: 10 år, har just börjat i fjärde klass på Dalsjöskolan

Bor: Dalsjöfors/Gånghester

Familj: pappa Joel, mamma Cecilia, syskonen Jakob, Anton, Jonathan, bonusmamma Sara, bonuspappa Johan samt katten Stina.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons